1) Önce toprak zemindeki yabancı otları temizleyin ve toprağı havalandıramak amacıyla belleme yapın.
2) Toprak bir kaç gün havalandıktan sonra toprak içerisinde kalan taş-çakıl parçaları ve yabancı otları tırmıkla ayrıştırın ve yine tırmıkla, alanın ince tesviyesini yapın.
3) Toprak tesviyesi yapılan alanda zeminin oturması amacıyla 100-200 kg. ağırlığında bir silindirle basınç uygulayarak zeminin sağlam olmasını sağlayın.
4) Toprak zemin hazırlandıktan sonra tohum ekimine geçilebilinir. Çim tohumu m2 'ye 50-60 gr. arası homojen bir şekilde atılır. Tohumları, homojen dağalımını sağlayacak şekilde çapraz savurma yöntemi ile ekin.
5) Tohumun çimlenmesi için gerekli besin ihtiyacını karşılamak amacıyla tohum üzerine kimyevi gübre katkılı torf yada hafif yapılı topraklar tohum üzerine serilmelidir. Daha sonra ince bir tırmıkla serilmiş olan materyali hafifçe dağıtın.
6) Gübre seriminden sonra zeminin iyice oturması ve yağmur nedeniyle akma tehlikelerinden korumak amacıyla tekrar bir silindirleme yapın.
7) Çim alan oluşturma işlemi tamamlanırken tohumun çimlenmesi amacıyla sulama işlemine başlanır. İlk sulamayı; gübre seriminden hemen sonra yapın. İlk çim çıkana kadar 7-10 gün boyunca günde 2 defa sulama yapın. Sulamayı; mekanik yada otomatik fıskiyelerle veya hortum ucuna fıskiye başlıkları takarak yapın.
8) Çimin boyu 10 cm. 'yi geçince biçim işlemine başlayabilirsiniz. Biçim işlemi yapılırken zeminin kuru olmasına dikkat edin. Aksi taktirde çim yerinden kalkabilir yada kökleri açıkta kalarak çimde sararmalar görülebilir.
9) Çimi günlük olarak sulayın. Sulamayı; güneş ışığının etkisinin az olduğu saatlerde yapmaya özen gösterin. Aksi taktirde; güneş mercek etkisi yaparak çimi yakar ve çim de sararmalar meydana getirir.